Farmaleuven is de alumnivereniging van de apothekers afgestudeerd aan de KU Leuven, aangesloten bij de koepel Alumni-Lovanienses (Latijn: quondam alumnus = voorheen leerling van, oud-leerling).
Vóór de splitsing van de tweetalige Katholieke Universiteit van Leuven droeg deze oud-studentenvereniging de latijnse naam PHARMALOVA. Deze naam werd reeds gebruikt in 1934, bij de inwijding van de gebouwen van het Farmaceutisch Instituut in de Edward Van Evenstraat.
Als gevolg van de overheveling van de franstalige afdeling van de Universiteit van Leuven naar Louvain-la-Neuve (en St.-Pieters-Woluwe voor de geneeskunde), werd in 1975 Pharmalova gesplitst in 2 autonome verenigingen: Pharmalouvain en Farmaleuven.

De opdracht van Farmaleuven laat zich het beste samenvatten in 4 kerntaken:

  • De vriendschappelijke banden tussen de oud-studenten van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen behouden en verstevigen.
  • De wetenschappelijke kennis van haar leden uitbreiden en de studie van de farmaceutische wetenschappen bevorderen en zo het etisch en wetenschappelijk peil van het beroep verder verheffen.
  • De KU Leuven helpen met het uitbreiden van de wetenschappelijke uitrusting van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen uit te breiden.
  • Het onderzoek en studiewerk van de studenten en van de oud-studenten van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen, op gebied van wetenschap en beroep, aanmoedigen, steunen en belonen.

U wilt ook uw steentje bijdragen aan onze werking? Kijk hier dan snel hoe u lid kunt worden van Farmaleuven en wat wij voor u in de aanbieding hebben.

Klik hier voor onze statuten.